29 Ιουλ 2023

Είμαστε συνειδητοί παραλήπτες;


Είμαστε συνειδητοί παραλήπτες; Είναι όσα λέγονται αφηρημένες έννοιες ή αλήθειες που δονούν; Ό,τι δεν ενεργοποιείται δεν δημιουργεί σχέση. Όταν δεν κάνεις σχέση μαζί του, πώς να επιδράσει πάνω σου;

Η αλήθεια έρχεται από το μέλλον και βρίσκει το παρόν μας. Είναι μεγάλη κουβέντα να πεις «ψάχνω ή ερευνώ την αλήθεια»! Το λέμε γιατί έχουμε άγνοια του τι επικαλούμαστε. Αν επικαλείσαι το φως είναι για να βιώσεις το φως, να συνδεθείς μαζί του και να γίνεις φως. Αν δεν το σέβεσαι τότε γίνεται φωτιά. 

Αυτό δεν είναι φοβέρα, ούτε αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Είναι νόμος: ό,τι στέλνεις ή εντάσσεται ή επιστρέφει στην πηγή που το έστειλε. 

Ό,τιδήποτε βιώνεις και είναι η αποκάλυψή σου, να το τιμάς. Να μην καθιστάς το χρήσιμο Α-χρηστο. Τότε γίνεσαι τοξικός. Αυτό το άχρηστο φοβάται ο άνθρωπος και το ονομάζει δαίμονα και κακό. Γιατί έρχεται και παρεμποδίζει τη διαδικασία της ζωής παρεμβάλλοντας τα σκουπίδια του. Έτσι η δράση γινεται αντίδραση. Η φράση «είναι αντιδραστικός» μπορείτε να κατανοήσετε τι σημαίνει. Σημαίνει τιμωρία, γιατί το χρήσιμο που λάβαμε το κάναμε άχρηστο, το οδηγήσαμε στο τέλμα και όχι στη ζωή. 

Δεν μας δοκιμάζει ο Θεός αλλά τα άχρηστά μας είναι συνέπεια…Ζει ο καθένας από μας τη δική του πραγματικότητά, την ποιότητά του, τον κόσμο του…

Η Θεία Δικαιοσύνη μας δίνει συνεχώς τη δυνατότητα της επανεκκινήσεώς μας. Διότι πάντα ακούγεται η φωνή του Κυρίου να λέει «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι». Αυτή είναι η δικαιοσύνη του ελέους. 

Μπορεί κάποιος να πει: «Τι μας ενδιαφέρουν όλα αυτά;» Η απάντηση είναι «πάψε εσύ να φοβερίζεις την αλήθεια. Πώς; Με το να την διαστρέφεις, δηλαδή να γυρίζεις γύρω της και όχι μέσα της».

Ο άνθρωπος προωθείται συνεχώς, διδάσκεται συνεχώς, κινείται συνεχώς. Αν δεν υπήρχε αυτή η διαδικασία δεν θα υπήρχε η κίνηση, η εξέλιξη, η ζωή. Μόνον η θεία Χάρις μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή τη διαδικασία. 

Ο άνθρωπος ζει ανάμεσα στη λογική και στην υπερλογική. Όμως αν δεν είναι αυθεντικός ζει ανάμεσα στη λογική και στο παράλογο. 

Το θέμα είναι να βιώσουμε ότι το εγώ είναι για να σε οδηγήσει στο επίπεδο του εμείς. Γίνεται μια μετατόπιση που λέγεται πνευματική πορεία. Αποδεικνύεται ότι το εξελισσόμενο εγώ δεν ζει στο επίπεδο του διαχωρισμού. 

Αν κάποιος ισχυριστεί ότι ζει στο επίπεδο του διαχωρισμού και είναι μόνος του ή θέλει να είναι μόνος του, τότε ναι είναι μόνος γιατί έχει αποποιηθεί το σημείο ή τη στιγμή που είναι η Αρχή της Δημιουργίας και της δημιουργίας του. 

Όσα λέγονται είναι γι΄αυτούς που θέλουν να κάνουν τον χάρτη της εξέλιξής τους γιατί πιστεύουν στην εξέλιξη. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ…Η Θεία Χάρις δεν σταματά ποτέ…Η κίνηση δεν σταματά ποτέ και η συνεχής προώθηση είναι αποτέλεσμα της κίνησης. Τίποτα δεν έχει τέλος…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου