15 Μαρ 2020

Είμαι παρών σημαίνει...


Τι σημαίνει είμαι παρών; Και γιατί λέμε το παρόν; Η ενεργητική κατάσταση γράφεται με ω. 

Το Ον…Το παρόν
Ο Ων…Ο παρών

Το Όμικρον είναι πλήρες. Το Ωμέγα είναι το πλήρες σε ενέργεια. 

Ων σημαίνει είσαι εδώ. Το Όν είναι κατάσταση. 

Όταν δεν είσαι παρών χάνεις σημεία και στιγμές από τη ζωή, δεν συμμετέχεις και άρα δεν υπάρχεις.  Κι επειδή δεν υπάρχεις κάνεις ρωγμές και χάνεις εγκεφαλικά κύτταρα. Δεν δημιουργείς πνευματικά κύτταρα.
Η πνευματική άνοια δεν δικαιολογεί ούτε τον εαυτό σου, ούτε τους άλλους στη ζωή σου. Έχεις μια σκιά που σε βουλιάζει συνεχώς και δεν ανανεώνεται τίποτα. Κι όταν βρεθείς με ανθρώπους, δεν ξέρεις πού είσαι, ποιοι είναι και ποιος είσαι εσύ. Δημιουργείς χάος, το οποίο είναι αντανάκλαση του χάους που δεν έχει δομηθεί και ταξινομηθεί. 

Ο νόμος  λέει: αν δεν αγγίξεις, παρατηρήσεις κάτι…δεν υπάρχει. 

Η ελλειμματική φαντασία δημιουργεί σκηνικά γεμάτα φαινόμενα, χωρίς αλήθεια, τα οποία, επειδή δεν συνδέονται με την αιτία τους, διαστρέφουν την πραγματικότητα. 
Ο άνθρωπος παίζει συνεχώς έναν ρόλο στον οποίο δεν είναι παρών. Ο ρόλος είναι αποτέλεσμα μιας επιτακτικής ανάγκης να συνδεθείς με το φαινόμενο. Με την αλήθεια συνδέεται αυτός που δημιουργεί νήματα μέσα από τη σχέση. 

Ο παθητικός άνθρωπος δεν συμμετέχει στην ζωή. Δεν είναι παρών ούτε στα προβλήματά του. Αλλά με το να είσαι παρών λύνεις τα προβλήματά σου. 

Ο άνθρωπος οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι έχει αποκατασταθεί η απουσία του Αδάμ από την απάντηση του νέου Αδάμ: «εδώ είμαι». Και να συνταχθεί σε αυτήν την αποκατάσταση. 

Τη ζωή δεν μπορείς να την επιλέξεις λέγοντας «θα ζήσω τότε» ή «όταν συμβεί αυτό»…Ζεις συνεχώς, συμμετέχεις. Δεν μπορείς να αγαπάς με κενά ή παρεμπιπτόντως. Η αγάπη είναι συνεχής. 

Το σημείο αφορά το υλικό επίπεδο. Η στιγμή δεν έχει διαστάσεις. Έρχεται το άπειρο και το αιώνιο στη στιγμή και γεφυρώνεται με το σημείο μέσα στον άνθρωπο. Γίνεται ο άνθρωπος γέφυρα του σημείου και της στιγμής και αποκτά δικαιώματα στο μέλλον. Δημιουργεί γέφυρα με την αφύπνιση, την συνειδητοποίηση και τη συνειδητή αγάπη. 

Ευγνωμοσύνη, σεβασμός, πνευματική αντίληψη…Να εκδηλώσεις αυτό που ονομάζει ο καθένας πνεύμα και έχει μυστηριακές ταχύτητες. Ο άνθρωπος το ξέρει αυτό αλλά το αφήνει ανεκμετάλλευτο. 


Το ταξίδι με το πνεύμα απαιτεί να έχεις συνειδητοποιήσει την ανάγκη του μαζί και να θέλεις αυτό το ταξίδι να το ζήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου