15 Μαρ 2020

Όταν η ψυχή είναι σε θέση να δεχτεί το πνεύμα...


Η ύλη είναι συμπυκνωμένη ενέργεια όταν είναι στενά συνδεδεμένη με το πνεύμα. Το πνεύμα, η ψυχή και το σώμα είναι η ίδια ενέργεια η οποία διαμοιράζεται ανάλογα με τις συνθήκες των επιπέδων. 

Στο σώμα είναι η υγεία, στην ψυχή η αγάπη και στο πνεύμα ο θείος έρωτας. Ο θείος έρωτας εκδηλώνεται προς πάσα κατεύθυνση. Και όπου υπάρχουν δυνατότητες να εκτιμηθεί ενώνει τον άνθρωπο με τον άνθρωπο και την δημιουργία. Ο έρως αφορά ύψιστες καταστάσεις.

Ο θεός μας ερωτεύτηκε γι΄αυτό ρώτησε «πού είσαι;». Και ο ερωτευμένος ρωτάει «πού είσαι;». Αν υπάρχει απάντηση, υπάρχει αμοιβαιότητα. Αλλά κι αν δεν υπάρξει ο έρως δεν παθαίνει κάτι. 


Ό,τι και να ακούσεις δεν πάει χαμένο. Ο γεωργός εργάζεται τη γη και ο σπόρος κάνει καιρό για να βλαστήσει. Να μην ακούμε όμως επιλεκτικά, αλλά σταθερά. Όταν είμαστε απαλλαγμένοι από κίνητρα τότε ελευθερώνει την ψυχή. Κι όταν η ψυχή δεν πνίγεται και είναι ελεύθερη τότε μπορεί να συνεργαστεί με το πνεύμα. Η ψυχή δεν μπορεί να ανέβει στο πνεύμα. Το πνεύμα έρχεται στην ψυχή όταν εκείνη είναι σε θέση να το δεχτεί. 

Οι ψυχώσεις είναι τα βάρη της ψυχής, οι ψευδαισθήσεις, η εξάρτηση από τα φαινόμενα, ο φόβος. Το πνεύμα φέρνει ευλογία, θάρρος, φως. Δεν φοβάται τον θάνατο. 

Υπάρχουν άνθρωποι που κλειδώνουν την ψυχή τους. Η ψυχή δεν παθαίνει κάτι στην ουσία της, αλλά δεν μπορεί να πετάξει. 

Η ψυχή αγκαλιάζει τα πάντα, γιατί το πνεύμα πρέπει να έχει πρόσβαση στα πάντα. Τότε συλλειτουργούν ο νους με την καρδιά. 

Κάτω λειτουργούν χιλιάδες νόμοι. Στην ψυχή λειτουργούν τρείς: η δεκτικότητα, η αισθαντικότητα, η μεταφορικότητα. Και ο καθένας τους αναλύεται σε περισσότερους. Και επάνω ο ένας νόμος… 

Όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, τα πράγματα οδεύουν σε φυσικές καταστάσεις: τα θαύματα. Το θαύμα είναι μια άλλη σύνθεση. 

Δεν πειράζει που κάνουμε λάθη αρκεί να τα διορθώνουμε  αμέσως. Να σηκωνόμαστε γρήγορα. 

Τα βάρη στην ψυχή καθιστούν τον άνθρωπο άψυχο. Δεν έχει ψυχή γιατί δεν την αφήνει να φωτίσει. Η ψυχή δεν παθαίνει τίποτα, αλλά χάνοντας την σύνδεση μαζί της, δημιουργεί ένα είδωλο. Όταν έχει ολοκληρώσει την εικόνα, τότε όποιο λάθος και να κάνει, αμέσως το επανορθώνει γιατί δεν ανήκει στο λάθος. Ανήκει στο φως…

Το φως σε διεκδικεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου