15 Μαρ 2020

Η φώτιση δεν είναι αυτοσκοπός...


Η λογική αναγνωρίζει το μεγαλείο κάποιων πραγμάτων αλλά δεν μπορεί να το προσεγγίσει. Βάζει μπροστά τον φόβο, την καχυποψία. Δεν ερχόμαστε εδώ για να καθησυχάσουμε έναν εαυτό που επαναστατεί. 

Απαγορεύεται να είμαστε περιορισμένοι στο υλικό μας σώμα. Είναι νόμος. 

Η φώτιση δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ανάγκη.

Όταν είσαι χαρούμενος αγαπάς, είσαι ενωτικός κι έτσι δεν είσαι μόνος. Μόνος είναι αυτός που είναι εγκλωβισμένος στο εγώ του. 


Η Δημιουργία είναι μέγας παιδαγωγός

Αυτοί που είναι αδικημένοι, είναι αυτοί που αδικήσανε…

Όλα γίνονται χάρη στη Θεία Χάρη. Η Χάρις είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Είναι το αποτέλεσμα του ΣΥΝ. Είναι το κλειδί που ανοίγει τον νου και την καρδιά και υπάρχει ισορροπία, η οποία είναι η χαραμάδα που εισέρχεται το φως. Ο άνθρωπος που φέρει τη Θεία Χάρη είναι ένα ζωντανό κανάλι εισροής και μετάδοσης. Δεν έχει εμμονή και επιτήδευση. Η εμμονή είναι η βαριά πόρτα που σε αποκλείει από το φως. 

Όλοι μας είμαστε χαρισματικοί. Η Θεία Χάρις είναι ύψιστο δώρο αλλά και ύψιστη πρόκληση. Καλείσαι να ζήσεις την αγάπη, την ενότητα, να έχει επίγνωση, να είσαι ενωτικός. 

Κάθε στιγμή είναι ένα θαύμα. Αρκεί να το δούμε. Υπάρχει το θαύμα και ταυτόχρονα η αποκάλυψη. Ό,τι αποκαλύπτεις το μοιράζεσαι. 

Με τη Θεία Χάρη φεύγει ο φόβος, η ανασφάλεια. Αναγνωρίζεις πως ό,τι υπάρχει δίκαιο, ωραίο, καλό υπάρχει από αγάπη. Ό,τι κακό φαίνεται να κάνει ο άνθρωπος είναι επειδή δεν ξέρει την αγάπη. Το εγώ θα γίνει είτε πύλη είτε φυλακή. 

Το φως οφείλεις να το μοιράσεις για να βρει το φως. Όταν δίνεις τη χαρά σου δημιουργείς συνθήκες Θείας Χάριτος. Ό,τι δεν λαμβάνεις είναι γιατί δεν το έδωσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου