15 Μαρ 2020

Τα πνευματικά ρεύματα σήμερα...


Τα πνευματικά ρεύματα σήμερα έχουν ένα δωρικό, λιτό χαρακτήρα. Είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμα από τον άνθρωπο. Γι΄αυτό και η ευθύνη είναι διπλή, γιατί, ενώ τα αναγνωρίζει, τα αποποιείται. Δεν μπορεί η τεχνολογία να είναι πιο πάνω από τις πνευματικές κινήσεις. Μέσα από την τεχνολογία μπορείτε να ξέρετε την ταχύτητα αναγνώρισης των νέων δεδομένων. 


Μην υποτιμάτε τους εαυτούς σας λέγοντας «εμείς έτσι είμαστε, δεν μπορούμε πιο πολύ, τι άλλο να κάνουμε…». Ένας άνθρωπος που έχει μαρτυρία οφείλει να μαρτυρήσει γι΄αυτήν κι ο δρόμος ανοίγεται μπροστά του. Αυτό που επιδιώκετε στη ζωή σας είναι αυτό που σας δίνει χαρά, αλλά μην το κυνηγάτε. Μοιράστε τη χαρά σας…με ένα χαμόγελο, με μια αγκαλιά, με ένα ευρώ…. Από αυτά που έχετε, απλώστε τα στον κήπο που καλλιεργήσατε και αφήστε να μεταφέρουν το δικό σας φως. Μην παίζετε με τη φωτιά. Αγαπήστε και παίξτε με το φως που ο Παράκλητος σας βεβαιώνει ότι έχετε. Το φως οδηγεί στο φως.

Όταν λέτε το Πάτερ Ημών, ακούτε τη φωνή σας ή η τάση που έχετε να προσευχηθείτε σας ανοίγει την πύλη που οδηγεί στην φωνή που προσεύχεται για σας; Κάνετε εσωτερική σιωπή και θ΄ακούσετε τον Λόγο. 

Το όπου δύο και τρείς στο όνομά Του, δεν σημαίνει την φυσική παρουσία ατόμων δίπλα σας. Σημαίνει όμως την ψυχική και πνευματική παρουσία. Σημαίνει αγάπη και κοινός στόχος. Η ενότητά σας δημιουργεί την τάση της προσευχής.  Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσει ο άνθρωπος. Διότι η ενότητά του τον εντάσσει στο επίπεδο όπου συναντά την Ύπαρξή του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου