11 Φεβ 2021

Η επίγνωση είναι η κατάσταση της αναγέννησής μας



Μεγάλος ο κίνδυνος η γραφικότητα που προκύπτει από τις φαντασιώσεις, από την τάση που έχει ο άνθρωπος να ψάχνει το φαινόμενο, χωρίς να κάνει τη σύνδεσή του με την πηγή του, από το αίτιο από το οποίο προέκυψε. 

Όταν δεν σου περνάει από το νου να κάνεις τη σύνδεση, δεν υπάρχουν οι ρίζες, δεν υπάρχουν σωστές ερμηνείες. Πώς να έχεις σεβασμό; Ο σεβασμός τηρεί και στηρίζει την ιεραρχία. Πώς να έχεις συνέπεια; Ο κόσμος που υπάρχεις είναι ένας κόσμος περιστασιακός, καταδικασμένος στο εφήμερο.

Σε αυτήν την κατάσταση δεν υπάρχει Ηθική, δηλαδή δεν υπάρχει η δημιουργική σκοπιμότητα η οποία είναι η ουσία της Δημιουργίας. Ό,τι γνωρίζουμε στο επίπεδό μας είναι Γνώσεις. Ό,τι όμως έχει την προσωπική μας σφραγίδα είναι συμμετοχή. Είναι ΕΠΙγνώσεις.

Η επίγνωση δηλώνει ότι οι ερμηνείες της εξωτερικότητας είναι ερμηνείες διότι έχουν ενταχθεί στον κόσμο μας τον εσωτερικό που είναι ο κόσμος της Αγάπης. Κι έτσι ανακαλύπτεται το αίτιο και το αιτιατό. Το αποτέλεσμα είναι ένα: το Μαζί. Το κυρίως Μαζί. Και από αυτό το Μαζί προκύπτουν οι εκδηλώσεις αυτού που ονομάζεται ενότητα.

Η γνώση μπορεί να δοθεί. Η επίγνωση όμως είναι η κατάσταση της αναγέννησής μας. Η αγάπη εκδηλώνεται ως πανίσχυρη δύναμη. Συνέχει το παν. 

Η προσευχή είναι η μεταφορά νοημάτων από το ένα επίπεδο στο άλλο. Έξω είναι η γνώση της πραγματικότητας, μέσα είναι ο τρόπος της αγάπης. Όλα τα ιερά κείμενα περιέχουν ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό νόημα.  Με τη γέννησή του ο άνθρωπος έχει ένα σκοπό. Να πραγματώσει την πνευματική του αναγέννηση κι έτσι να γίνει η γέφυρα μεταξύ των δύο κόσμων. 

Η αναγέννηση είναι εκδήλωση ανώτερης ύπαρξης, ενός καλύτερου και ευγενέστερου ανθρώπου σε έναν ευγενέστερο κόσμο. 

Να θυμάστε ότι η αληθινή γνώση δίνεται δωρεάν. Κι επίσης, ότι κανένας δεν κατέχει όλη την αλήθεια. 

Δρω σημαίνει ζω, αγαπώ, χαίρομαι, μαθαίνω. Η προσευχή βοηθά την διανοητική πειθαρχία διότι καταργεί τις αντιστάσεις. Και τι είναι η πειθαρχία; Η τέλεια απελευθέρωση του πνεύματος από ό,τι δεν θέλει. Είναι η απαλλαγή από ενστικτώδεις και συναισθηματικές παρορμήσεις.

Ηθική = Τάξη

Ουρανός = η γέφυρα, η επικοινωνία

Γη = η παρούσα κατάσταση, οι δυνατότητες ζωής ή θανάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου