21 Απρ 2018

Σθένος, πίστη, ειλικρίνεια...



Ο άνθρωπος που είναι συνδεδεμένος με τον περιεχόμενο της πίστης του έχει σθένος. Το σθένος προκύπτει από τη σχέση του νου με το πνεύμα, ενός νου που είναι το κέντρο της καρδιάς. Η αρμονική σχέση του νου και της καρδιάς δίνει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με τον πνεύμα. 

Η πίστη έχει ποιότητες, έχει κλίμακες. Αναβαθμίζεται και υποβαθμίζεται. Όταν λέμε υποβάθμιση εννοούμε μια συναισθηματική πίστη που τροφοδοτείται από τη λογική του εγώ. Όταν λέμε αναβάθμιση εννοούμε μια δυναμισμένη πίστη που τροφοδοτείται από την αρμονική σχέση του νου με την καρδιά, σχέση που έχει έναν δρόμο: το πνεύμα. 


Η αγάπη είναι η αρμονική σχέση νου και καρδιάς. Αυτός είναι ο πρώτος γάμος.
Είναι άλλο να πιστεύω στο Θεό επειδή φοβάμαι κι άλλο επειδή βιώνω τη θεία Χάρη. 

«Η πίστη σου σ΄έσωσε» είπε ο Κύριος. Ποια πίστη; Η πίστη στο Θεό, στον Νόμο της Αγάπης. Ο άνθρωπος που πιστεύει συνδέεται με άλλες δυνάμεις. Συνδέεται με τον Νόμο που επάνω είναι ένας και όσο εκδιπλώνεται γίνεται πολλοί. 

Με την πίστη απαντάς στο εράν του Θεού. Η δυναμική της πίστης συνδέεται με τη δυναμική του Νόμου. Και ο Νόμος σε σώζει. 

Χρέος κάθε ανθρώπου είναι ανά πάσα στιγμή να εκδηλώνει την αλήθεια του εαυτού του, πάντοτε με αγάπη. 

Ειλικρίνεια – Αυθεντικότητα – Αλήθεια

Τι σημαίνει ειλικρίνεια; Ότι είσαι αυθεντικός. Και ότι εκφράζεσαι με αγάπη, ευγένεια και καλοσύνη. Ειλικρινής δεν είναι αυτός που ό,τι σκέφτεται ή αισθάνεται το εκδηλώνει  χωρίς να υπολογίζει αν θα πληγώσει τον άλλον. 

Σε οποιοδήποτε συνθήκη και με οποιονδήποτε άνθρωπο, ψάξτε κάθε φορά να βρείτε μόνον το καλό. Τα άλλα δεν σας αφορούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου