21 Απρ 2018

Η πηγή και πύλη...



Κάθε στιγμή αναζητά το σημείο της. Και όταν συναντηθούν αρχίζει η Δημιουργία. Μια πύλη δημιουργείται που οδηγεί στην πηγή. Και πηγή σημαίνει έξοδος που μας πηγαίνει στον χώρο εκείνο όπου το φως βεβαιώνει το πέρασμά μας, το πέρασμά μας από την ύλη ( Π…ύλη, Π..η γή) για εκεί όπου το ανεξάντλητο ύδωρ ξεδιψά εις τον αιώνα. 

Η πύλη σηματοδοτεί πάντα μια άνω στάση. Νέα βιώματα, νέες ποιότητες, νέα δεδομένα, νέα κατάσταση αισθημάτων και νοήσεων. Σηματοδοτεί μια νέα διεύρυνση στα ατέρμονα πεδία της ύπαρξης. Κάθε νέο ποιοτικό πεδίο έχει ένα κέντρο, έχει την πηγή του, που είναι πάντα μια οδός που οδηγεί στην Πηγή της πηγής. 

Όπου πατάμε, πατάει ο Κύριος, ο Λόγος, ο Θεός. Κάθε βήμα μας είναι μια ανερχόμενη σπείρα σε έναν άξονα που η υψηλότερη δυνατότητά μας, μας τροφοδοτεί συνεχώς με την ζώσα ακτινοβολία της. Ζώσα η Πηγή και όποιος συνδεθεί μαζί της αναγνωρίζει την οδό του Κυρίου. 

Η διεύρυνση δεν έχει όρια και οι δυνατότητες του ανθρώπου να βλέπει και να ακούει αναπτύσσονται διαρκώς, μέχρι που ξεφεύγουν από τα όρια του χωρόχρονου. Μετέχουμε ενός τρόπου ύπαρξης που φαίνεται να έρχεται από το μέλλον. Και πάντα το μέλλον επιβεβαιώνει το παρόν του. Η αντίληψή μας αλλάζει καθώς βιώνει τη θεία Χάρη…

Κάθε σημείο και κάθε στιγμή…είναι  πύλη που οδηγεί στην πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου