3 Φεβ 2018

Η νέα αρχή...

Τι σημαίνει αλήθεια η νέα αρχή; 

Τι σημαίνει αφήνω πίσω τα υπάρχοντά μου; 

Τι σημαίνει ακολουθώ τη νέα πραγματικότητά μου; 

Σημαίνει ότι μια νέα κατάσταση εμφανίζεται, απαλλαγμένη από το βάρος του χθες, ελεύθερη από σκιαγμένες καταστάσεις και συμπεριφορές. 

Σημαίνει τη νέα διαμόρφωση που έρχεται συνεχώς μέσα από τις νέες ερμηνείες, το νέο τρόπο σκέψης, το νέο τρόπο έκφρασης της Αγάπης.  

Σημαίνει νέα θεώρηση του ανθρώπου και της πραγματικότητάς του. 


Σμιλεύεται ο άνθρωπος συνεχώς. Απαλλάσσεται από τα περιττά, από τις άσκοπες κινήσεις, από το φαίνεσθαι. Αποκαλύπτεται μέσα από την ποιότητά του. Αυτό είναι Αρχή και πάντα νέα αρχή. Αποποιείται τα κίνητρα, έστω κι αν πιστεύει ότι είναι για έναν καλύτερο κόσμο. Γιατί το κίνητρο όταν πετύχει το σκοπό του γίνεται συναλλαγή. Αποδέχεται την αλήθεια του, απαλλαγμένος από πεποιθήσεις, απαιτήσεις, ευθιξίες και ενός συνεχούς παραπόνου που πάντα τον οδηγεί στον αποπροσανατολισμό του και όχι στην αφύπνισή του. 

Εμφανίστηκε η νέα ποιότητά του διότι έλαβε το δώρο της κατανόησης και απαλλάχθηκε από τη συνεχή διαπραγμάτευση ως προς την κατάσταση του. Δεν απαιτεί από αυτούς που απαιτούν επίσης, διότι εμφανίζεται επαίτης και όχι αναζητητής του εαυτού του, αυτός που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα δώρα του Ουρανού. Και ο Ουρανός εμπεριέχει την λειτουργία του φωτός και όχι μεθόδους συνεργασίας όπως την οραματίζεται. 

Ο δρόμος ανοίγει συνεχώς, τώρα όμως πιο ανάλαφρος. Το διαπιστώνεις συνεχώς, βιώνεις την αρμονία και αυτό είναι αρκετό για να ενταχθείς. Και εντάσσεσαι συνεχώς μέσα από τις νέες ποιότητες που βιώνεις. Όταν φύγει το άναρχο εγώ έρχεται ο χαμένος αδελφός, το πρώτο Μαζί που γίνεται ένα. Κι έτσι ποτέ δεν είμαστε μόνοι. Ζούμε την αποκατάσταση και μπορούμε πλέον να επικαλεστούμε το «Άγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς», καθώς και την ένταξή μας στο Σώμα του Κυρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου