23 Φεβ 2019

Η άνωθεν καλή μαρτυρία...


Αυτός που βιώνει τη ζωή συνειδητοποιεί την απειροσύνη και την αιωνιότητα. Κάθε δημιουργία του Θεού είναι άπειρη και αιώνια. Το ελάχιστο είναι σημαντικό γιατί υπηρετεί τη θεία νομοτέλεια.

Η ψυχή στην εκδήλωσή της στο υλικό επίπεδο δημιουργεί την πραγματικότητα του νερού, το οποίο έχει όλες τις ψυχικές ιδιότητες: καλύπτει, αναζωογονεί, μεταφέρει, δέχεται. Δίνει η ψυχή τη δυνατότητα μέσα από την ευεργεσία του νερού να μπορέσει το πνεύμα να εστιάσει και να δράσει. Να δράσει στην καθαρότητα που δημιουργεί το νερό, το ύδωρ, η ύψιστη δωρεά ουράνιας ροής.

Το ύδωρ συνδέει το πνεύμα με την υλική πραγματικότητα. Η συνεργασία του πνεύματος με τη ψυχή οδηγεί στη δημιουργία της πραγματικότητάς μας. Καταξιώνεται η ύλη ως θεία δημιουργία από την άπειρη εμφάνιση μορφών, οι οποίες όμως έχουν ένα χαρακτηριστικό: η κάθε μία έχει στοιχεία της άλλης. Πνευματικές δημιουργίες, οι μορφές, οι οποίες εμπεριέχουν ύδωρ και ύλη. Και γίνονται γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης.

Κάθε εκδήλωση μιας μορφής δημιουργεί πληθώρα άλλων μορφών. Υπάρχει μια σύνδεση και μια αλληλουχία μεταξύ τους. Κάθε μορφή εμπεριέχει πνεύμα και ψυχή, γι΄αυτό στην αναδίπλωσή της, βρίσκοντας την πηγή της, θεωρείται άπειρη και αιώνια. Υπάρχει ένα μαζί, όχι επιλογής, αλλά ανάγκης για να μπορέσουν οι μορφές να επιβιώσουν πάνω σε αυτό το επίπεδο.

Από αυτό διδάσκεται ο άνθρωπος. Όλα είναι ενταγμένα στον Νόμο και γι΄αυτό το μέτρο και η αρμονία είναι χαρακτηριστικά της ύπαρξής τους, ως προς τη λειτουργία τους, τη χρησιμότητά τους, την εικόνα τους. Διδάσκεται το ανθρώπινο ον και μέσα από την εικόνα της αρμονίας, της χρησιμότητας και του μέτρου δημιουργεί την ομοίωσή του ως προς τον Δημιουργό.

Η αντίληψη προσπαθεί να κατανοήσει την εικόνα και η λήψη καταξιώνει την εικόνα ως προς την ομοίωση. Το επίπεδο της αντίληψης έχει να κάνει με τη δεκτικότητα του εγώ ως προς το εμείς. Έτσι δημιουργείται η δυνατότητα της λήψης που είναι η άνωθεν ΚΑΛΗ μαρτυρία. Άρα η γέφυρα μεταξύ του εγώ και του εμείς είναι η καλή μαρτυρία.
Η στιγμή της αντίληψής σου περί της καλής μαρτυρίας είναι η λήψη. Διότι η μαρτυρία εμπεριέχει τη βίωση της ζωής (τον βίο). Βιώνω τη ζωή και υπάρχω.

Η έκφραση της ζωής απαιτεί πάθος και γι΄αυτό όλη η πορεία ενός ανθρώπου έγκειται στην αναζήτηση του τρόπου. Το πάθος είναι αυτό που κάνει τη γνώση επίγνωση. Κι ένας χλιαρός μπορεί να έχει γνώση. Χωρίς πάθος, ο φόβος δεν θα γίνει Φοίβος, δηλαδή φως.

Το πάθος σε οδηγεί στην υψηλότερη δυνατότητά σου, η οποία δημιουργεί συνθήκες ζωής. Η παρουσία της υψηλότερης δυνατότητας είναι θεραπευτική. Θεραπεύει το σώμα, τη ψυχή και το πνεύμα του ανθρώπου. Τα αποτελέσματα της θεραπείας ενισχύουν τη δυνατότητα της ζωής και εμφανίζουν την δράση της ζωής.

Ο Μωσαϊκός Νόμος είναι η γνώση και η Επί του Όρους Ομιλία είναι η επίγνωση.

Επειδή υπάρχει η θέληση γι΄αυτό εκπληρώνονται οι ανάγκες. 

Η σιωπή, η αρμονία και ο Λόγος: η σιωπή είναι το ανεκδήλωτο, η αρμονία το εκδηλωμένο και ο Λόγος που τα συνδέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου