28 Δεκ 2018

Η δημιουργική άφεση και το δέντρο της ζωής



Μόνον η δημιουργική άφεση και η απάρνηση των φαντασιώσεων και των ψευδαισθήσεων είναι δυνατόν να συνθέσουν την εικόνα του Ενός. Ο χώρος που δημιουργείται εσωτερικά είναι χώρος Σιωπής, γεμάτος αρμονία και ευλογία. Η είσοδός σου σε αυτόν δηλώνει λήψη της εικόνας του Παντός στην επί μέρους διάστασή της. 

Ένα γεγονός, μια ακτίνα, ένας ήχος μπορεί να γίνει λειτουργία που απευθύνεται στον ουρανό. Τίποτα δεν είναι περιττό, τίποτα δεν παρανοείται, τίποτα δεν περισσεύει. Όλα συλλειτουργούν και καταργούν τη φαντασίωση και το φαινομενικό. 

Από την ευλογία της ρίζας στην ευλογία της κορυφής καταξιώνεις το δέντρο της ζωής. Γιατί εσύ είσαι το δέντρο που εμπεριέχεται στο δέντρο της ζωής. Σε εμπεριέχει, σε τροφοδοτεί, σε αγκαλιάζει, σε ζωοποιεί. Και το άρωμά σου διαχέεται στο σύμπαν. 

Αυτή η προσέγγιση δίνει τη δυνατότητα στο σύμπαν της εμφάνισής του στη δική σου πραγματικότητα. Το ίδιο, όμως, συμβαίνει και με σένα. Κάθε αφύπνισή σου, κάθε βιωμένη αλήθεια σε κάνει εκδηλωμένο, φανερό μέσα στο σύμπαν που γίνεται το δέντρο της ζωής. Φανέρωση δική σου και φανέρωση του σύμπαντος κόσμου. 

Διότι ό,τι αφυπνίζεται, συντονίζεται. Ουράνιο σώμα στο σώμα της ουράνιας πραγματικότητας. Και ουράνια πραγματικότητα είναι η αγάπη που εκδηλώνει τον έρωτα του Θεού για τον άνθρωπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου