15 Δεκ 2018

Το νόημα των Χριστουγέννων



Γίνεται να ερμηνεύσει κάποιος το νόημα των Χριστουγέννων;
Ποιος μπορεί να το κάνει;

Προσωπική είναι η εμπειρία. Προσωπική η βεβαίωση. Γεννάται η σχέση με τον Εαυτό. Με έναν Εαυτό που είναι η γέφυρα μεταξύ Ουρανού και Γης. Γεννάται η σχέση του εγώ με τον Εαυτό.

Όλοι οι συμβολισμοί, όλες οι προσπάθειες αφορούν την υποδοχή αυτού του γεγονότος. Όλες οι εξωτερικές, εορταστικές ετοιμασίες αυτό περιμένουν: τη γέννηση της σχέσης μεταξύ του εγώ και του Εαυτού.

Το φως βεβαιώνει, οι άγγελοι, οι ποιμένες, τα ζώα, για ένα άχρονο λεπτό, είναι αφημένα σε αυτή τη γέννηση. Αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι μόνον γεννιέται η αγάπη. Κάθε σχέση πάει να συναντήσει την πηγή της που είναι η Αγάπη. Αυτή η συνάντηση γεννάει φως.

Μόνος δεν γίνεται να πας πουθενά. Το σημείο δεν συναντάει τη στιγμή. Ζεις στο «άχρονο» και δεν έχει δημιουργηθεί η διαδικασία της εξέλιξής σου, δηλαδή η διαδικασία του χρόνου δεν υπάρχει, ούτε η κλίμακα ανέλιξης. Δεν πραγματοποιείται η συνάντηση του σημείου και της στιγμής.

Όταν το σημείο και η στιγμή συναντώνται αφομοιώνεται το ένα μέσα στο άλλο και έκρηξη συμβαίνει μεγάλη. Και ακούγεται το γεννηθήτω φως.

Και εγένετο φως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου