11 Απρ 2020

Ανάσταση: από τον διαχωρισμό στην ενότητα



Λάζαρε δεύρο έξω. Και ο Λάζαρος υπακούει ερχόμενος έξω. Διαδηλώνει και μαρτυρεί ότι είναι ζωντανός, ότι το μέσα και το έξω είναι γεφυρωμένα, ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ τους, ότι ο διαχωρισμός δεν υπάρχει. Με την Ανάσταση του Λαζάρου ξεκινούν όλα τα μυστήρια. Τα άνω συνομιλούν με τα κάτω. Είναι ένα. 

Η σταύρωση δεν είναι μια μορφή τιμωρίας. Ο Σταυρός είναι σύμβολο που απελευθερώνει από τον φόβο και οδηγεί στην Ζωή. Ο διαχωρισμός έχει φόβο, οργή, επίθεση, εκδίκηση. Ο σταυρός είναι το σύμβολο της ενότητας και η ενότητα οδηγεί στην Ανάσταση. Ο Θεός δεν πεθαίνει. Ο Θεός είναι Ένας. Η αγάπη ενώνει το μέσα με το έξω και δημιουργεί συνθήκες ενότητας. 

Στο Όρος των Ελαιών οι μαθητές  αποκοιμήθηκαν. Ο Κύριος δεν ανησύχησε γιατί ήξερε ότι δεν γινόταν να εγκαταλειφθεί.  Η επίθεση πλήττει μόνον το σώμα, όχι την ψυχή και το πνεύμα. 

Επιλέξτε αν είστε διωκόμενοι ή προστατευόμενοι. Όταν νιώθετε διωκόμενοι διδάσκετε τον διωγμό και τον διαχωρισμό. Όταν νιώθετε ότι τίποτα δεν μπορεί να σας απειλήσει, διδάσκετε την ενότητα. 

Η ανάσταση είναι η αφύπνιση και η αναγέννησή σας. Ο Θεός ενεργεί τα πάντα για να δημιουργήσει συνθήκες. Ο άνθρωπος που είναι συνδεδεμένος ακούει μία φωνή. Ο άνθρωπος που δεν είναι, αλλά αναλύει μόνον το φαινόμενο, ακούει πολλές φωνές. Και τελικά γίνεται κόλακας της ψευδαίσθησης. 

Η Ανάσταση είναι το μοίρασμα του φωτός, η ολότητα. Η σταύρωση δείχνει τον μη αφυπνισμένο άνθρωπο και η Ανάσταση εμφανίζει τον Θεό. Οι ενοποιημένες θελήσεις εμφανίζουν τον Θεό. 

Μεταξύ Θεού και ανθρώπου είναι το Πνεύμα μέσω του οποίου διέρχεται η Θεία Χάρις. Το μαζί, λοιπόν, δημιουργεί συνθήκες εμφάνισης της αγάπης. Αλλιώς το χαμηλό και μη δυνάμενο να συμμετέχει στο εμείς οδηγείται στο μεταμορφωτικό κενό. 

Υπηρετούμε τη Μονάδα γιατί μας εμπεριέχει. Ο Χριστός με την ανάσταση του Λαζάρου δηλώνει και προετοιμάζει τους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει θάνατος.  Υπάρχει μόνον Ζωή. Με την σταύρωσή Του ξεμπροστιάζει το κακό, την ανοησία, τον φόβο, την οργή, την τιμωρία. Επιλέγεις την τιμωρία; Τότε συμμετέχεις στην σταύρωση. Επιλέγεις την ενότητα; Τότε έχεις ευλογία και ανασταίνεσαι με τον Χριστό. Διαχωρισμένος δεν μπορείς να ανάψεις ούτε ένα κερί. 

Ο Θεός που πιστεύουμε εξαρτάται από τον βαθμό της αφύπνισής μας. Το Εμείς έχει έναν Θεό. Το εγώ έχει πολλούς και διαφορετικούς θεούς. Να φύγουμε από την διάσπαση και να πάμε στην ενότητα. Αυτό είναι μετάνοια. 

Είμαστε μαζί, εδώ. Τώρα γεννιέται το πανανθρώπινο εγώ που είναι η πύλη για να περάσει η ακτίνα μας και να ενωθεί με την θεία Ακτίνα. 

Τα γεγονότα προς την Ανάσταση είναι απεικονίσεις που εμπεριέχουν έναν υπέροχο συμβολισμό. 

Η Κυριακή των Βαΐων σημαίνει ότι τρέχουμε γιατί ελπίζουμε ότι θα πάρουμε… Την ώρα, όμως, που ξεχνάμε υπάρχει μία διαδικασία που βγάζει την απαίτηση, την αχαριστία, την οργή ως προς το τι δεν πήραμε και αδιαφορία προς το γεγονός.

Οι δύο ληστές στον σταυρό και οι δύο πέθαναν, αλλά τι εξέφρασαν και πού πήγε ο καθένας… Ληστής σημαίνει αυτός που κατακρατά ό,τι δεν του ανήκει… 

Η τριάδα-κλειδί της αφύπνισης στην ενότητα είναι ο συντονισμός των «θέλω-σκέπτομαι-πράττω». Αλλιώς, εμποδίζουμε την εξέλιξή μας. Το πιο δύσκολο είναι να φύγουν οι παγιωμένες πεποιθήσεις. Είμαστε ενωτικοί όταν δεν απορρίπτουμε κάποιον.

Η ενότητα, μας δημιουργεί συνθήκες επανασύνδεσης με έναν Πατέρα όπου όταν επιστρέψουμε θα πούμε εμείς, όχι εγώ. Πάτερ ημών… μας λέει να προσευχόμαστε ο Κύριος, δε λέει Πάτερ μου


Να χαιρόμαστε γιατί υπάρχουμε στο Εράν του Θεού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου