29 Ιουλ 2019

Συντονισμός και Θεία Χάρις



Ο συντονισμός βρίσκεται στον ίδιο τόνο με την αρμονία, με τις δυνάμεις αυτές που επιθυμώ. Είμαι στην ίδια συχνότητα, επικοινωνώ και κατανοώ…Έτσι δημιουργείται ένα προστατευτικό και απελευθερωτικό πεδίο, μέσα στο οποίο ο άνθρωπος καλείται και συγχρόνως ωθείται να συντονίζεται συνεχώς.

Ο τρόπος αυτός προκαλεί αυτό που λέμε έμπνευση. Ο έρωτας, η δημιουργία, η χαρά, η επικοινωνία και ο κόσμος μεταμορφώνονται σε έναν παράδεισο επί της γης. Ο καθένας από εμάς είναι όπως ένα ραδιόφωνο αλλά για να το ακούσουμε χρειάζεται να συντονιστούμε μαζί του, να συντονιστούμε με τον σταθμό που επιλέγουμε, δηλαδή της αγάπης και της επίγνωσης. Ας έχουμε τις κεραίες μας, τα μάτια και τα αυτιά μας, στραμμένα στην αρμονία του Λόγου.

Η χαρά είναι μια κατάσταση που εμπεριέχει θεία Χάρη, ο άνθρωπος που την φέρει είναι το ανοικτό κανάλι της μετάδοσης της. Η Χάρις έχει πολλά επίπεδα: το πρώτο είναι η ίδια η ζωή και ανοίγει τον δρόμο και για τα επόμενα που θα ακολουθήσουν άμα τους επιτραπεί. Όλοι είμαστε χαρισματικοί... Μερικές φορές έρχεται αναπάντεχα σε στιγμές που πιστεύουμε ότι δεν αξίζουμε και τότε η δοκιμασία είναι μεγαλύτερη. 

Η Χάρις είναι δώρο, θείο δώρο, αλλά και πρόκληση. Πώς θα την αξιωθούμε;  Οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να είμαστε έτοιμοι ως προς το ευχαριστώ και την ευγνωμοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου