11 Μαρ 2018

Καρδιά και Νους, μαρτυρία και απόδειξη...



Μεγάλη στιγμή η συνάντηση, η αναγνώριση του νου με την καρδιά. Η στιγμή γίνεται άχρονη και γι’ αυτό αιώνια... εκεί το μαζί ζει την αιωνία του στιγμή.

Νους και Καρδιά…

Το πάθος και ο τρόπος αποκαταστάθηκαν εξαιτίας του μαζί. Το πάθος παύει να είναι αδιέξοδο, έχει τρόπο να μεγαλουργήσει, να αγκαλιάσει τα πάντα, γιατί έχει βρει τη σοφία της αποκατάστασής του.


Ο νους ζει εν αγάπη και η καρδιά ζει στη φαντασία και στην ισχύ της πραγμάτωσης. Ο νους αναζητά την αγάπη και η καρδιά αναζητά τη φαντασία και τη δύναμη.

Η πύλη της ποιότητας του εγώ είναι ανοιχτή. Κάθε βήμα είναι μία άνω στάσις, είναι η επανάστασή σου. Διεκδικείς και δίνεις τον αγώνα σου για την κατάκτηση του φωτός: της αποκάλυψής του και της συνειδητοποιήσεώς του…

Ανέρχομαι σιωπηλά σε έναν κόσμο όπου η διαίρεση, ο φόβος, τα κίνητρα τα ωφελιμιστικά, οι αμφιβολίες δεν υπάρχουν. Χάσανε τη δύναμή τους, την επιρροή τους, την κυριαρχία τους πάνω στο εγώ. Νικήθηκαν. Ανέλαβαν ο νους και η καρδιά.

Έτσι οι ψευδαισθήσεις πήραν τον δρόμο της αποκατάστασής τους, ώστε να καθαρθούν και να βρουν την ουσία τους, να επιστρέψουν στο πρότερο, στο προτέρημα που έδωσε ο Δημιουργός. Οδηγούνται στην ανάσταση της πραγματικότητάς τους, στη σύνδεση με την ζωή, με την αλήθεια. Η πίστη σου θέλει απόδειξη και η απόδειξη εμπεριέχει ομολογία. Από πάνω έρχεται η μαρτυρία, από κάτω η απόδειξη του δικού σου πιστεύω.

Από πάνω έρχεται η μαρτυρία με τη μορφή της θείας Χάριτος, επιβεβαιώνεται η άνω στάσις. Η απόδειξη έχει να κάνει με το επίπεδο του εγώ και δηλώνει πίστη στο θέλημά Του. Η μαρτυρία του φωτός κατέρχεται ως απόδειξη της πίστεώς μου, όχι με λόγια αλλά με άφεση στο θέλημά Του κι έτσι η απόδειξη είναι η δική μας μαρτυρία, η οποία ανέρχεται.

Πίστις είναι κατάσταση όπου κάθε στιγμή συμβαίνει έκρηξη του φωτός.Πιστεύω σημαίνει ότι ταυτίζομαι με το υπάρχειν.
Η αδικία μετατρέπεται σε δίκιο, η αμφιβολία σε βεβαιότητα, ο διαχωρισμός έγινε ενότητα. Όλα συνδέονται με το υπάρχειν κι έτσι η αλήθεια εκδηλώνεται και οι ψευδαισθήσεις καταρρέουν. Το άσκοπο δηλώνει έλλειψη δονήσεων, ήχου και παλμού, δηλαδή ζωής.

Ένα τεράστιο φαίνεσθαι δίνει τη θέση του στο είναι… Το πέπλο που χωρίζει την ζωή από την έλλειψη ζωής παραμερίζεται, το φως εξουδετερώνει ό,τι είναι άσχετο μαζί του, γιατί φωτίζει αστραπιαία το παν.

Η πρώτη απόδειξη της πίστης μας είναι η έλλειψις φόβου.

Φόβος = Φ   Ο Β Ο   Σ   ή ΦΩΣ το Σ η τελική κατάσταση. Αν τα δύο Ο Ο δεν ενταχθούν κι είναι κλειστά συστήματα το Β είναι η βία. Αν ενταχθούν, ενωθούν και γίνουν Ω που είναι το μέγα Ο το ανοιχτό, δημιουργείται σπείρα ανοιχτή κύκλων κι υπάρχει εξέλιξη, και πλέον το Β δηλώνει τον βίο, όχι τη βία.

Ο κύκλος ως στατικό κλειστό σχήμα δεν έχει κίνηση. Ο κύκλος όταν γίνει  σπείρα οδηγεί σε πεδία ενεργειακά όπου η ζωή κυλάει χωρίς τέλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου