30 Νοε 2014

Η Αλήθεια είναι Μία



Παναγία μας, δόξα στο όνομά Σου!
Επικαλείται η αγάπη μου την ένταξή μου στην αγκαλιά Σου…
Και έτσι μπορώ να επικαλούμαι τη θεία χάρη, την αγάπη του Πατέρα μου…
Η Αγκαλιά Σου εμπεριέχει το παν….

Μην υποκύπτετε στις εξωτερικές φωνές. Ο Λόγος είναι ένας. Συνταχθείτε μαζί Του και έτσι θα δημιουργήσετε το δικό σας λόγο. Αυτό είναι απαραίτητο. Διότι αλλιώς δεν έχετε τη σύνδεση μαζί Του.

Οι συνέπειες είναι σοβαρές. Είστε ασύνταχτοι και σαν ασύνταχτοι στρέφεστε γύρω γύρω αλλά πάντα σε ένα τετριμμένο κέντρο που δεν είναι κέντρο, γιατί δεν έχετε κέντρο αλλά είστε πάντα στην περιφέρεια, νομίζοντας ότι είναι κέντρο. Μεγάλες άσκοπες διαδρομές χωρίς αρχή και χωρίς τέλος. Ο συμβολισμός του κύκλου αναστρέφεται και η κίνησή σας είναι χωρίς διέξοδο.



Ο κύκλος έχει πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά: είναι θείο σύμβολο. Όταν έχετε κέντρο, δηλαδή όταν έχετε θέση, όταν έχετε τόπο ευλογημένο, τότε το σημείο σας στο άπειρο υπάρχει και έτσι εντάσσεστε στην αέναη κίνηση που πάντα είναι κυκλική χωρίς αρχή και χωρίς τέλος.



Όλα εντάσσονται στον ουρανό    

Όλα συλλειτουργούν                     

Όλα είναι νόμιμα                           

Όλα έχουν στόχο                            

Όλα επικοινωνούν                         

Όλα μοιράζονται…              



Τίποτε δεν υπάρχει από προσωπική επιλογή, όλα συλλειτουργούν και έτσι προκύπτει η δημιουργία και η αρμονία. Η δημιουργία στην κίνηση της είναι τόσο απλή όσο απλός είναι ο Λόγος της αγάπης. Αγάπη σημαίνει ότι κάθε κίνηση είναι συμπληρωματική στο γενικότερο πνεύμα του υπάρχειν.



Μην αποκόπτεσθε από τον κόσμο της Ζωής και μην αιωρείσθε άσκοπα στο χάος. Γιατί δεν υπάρχετε. Ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος και ελεύθερος από τα βάρη οφείλει να σέβεται τη φυσική του κατάσταση η οποία είναι δημιουργική και συντεταγμένη, όχι άσκοπη και περιστασιακή. Η ικανοποίηση που προκύπτει από την ενσυνείδητη κατάσταση της δημιουργίας και της χρησιμότητας είναι αυτή που γεμίζει το νου και την καρδιά με πληρότητα και οι αγωνίες είναι πλέον ξεπερασμένες και άσκοπες και γι αυτό δεν έχουν ρίζες αλλά είναι κάθε φορά διαφορετικές, είναι περιστασιακές και παραπλανητικές. Οδηγούν σε οδυνηρές δεσμεύσεις, σε έλλειψη αυτοπεποίθησης και στο τελικό συμπέρασμα που λέει: όταν δεν είσαι συνταγμένος στους νόμους του σύμπαντος… πού είσαι;



Όχι λοιπόν, δεν επιτρέπονται τέτοιοι συλλογισμοί. Είμαι ενταγμένος στο Νόμο, τον σέβομαι γιατί και εγώ είμαι Νόμος. Χιλιάδες μικρά και απειροελάχιστα, άσκοπα, ψεύτικα στολίδια σκορπίζονται και το βλέμμα καθαρό διαπιστώνει τι σημαίνει Αλήθεια!



Η Αλήθεια είναι αναλλοίωτη, είναι Μία, γιατί Ένας είναι ο Δημιουργός. Αυτοί που λένε ή ισχυρίζονται ότι η διαστροφή της έχει λόγο, δεν ζουν αλλά περιφέρονται χωρίς να ζουν την αλήθεια αλλά μόνον τις στροφές που κάνουν γύρω της. 


Μία η Αλήθεια! Η Ζωή προκύπτει από τη βίωσή της και οδηγεί στην πληρότητα. Και η πληρότητα εμπεριέχει το Παν! 

                                                                                         15.08.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου