1 Νοε 2013

Τι σημαίνει σκέψις;

Τι σημαίνει σκέψις;
Σημαίνει διαδικασία εκπομπής της ξεκάθαρης ανάγκης του όντος να εκφρασθεί στο πεδίο δράσης του εγώ, και όχι διαδικασία έκφρασης του εγώ στον κόσμο του όντος.Αυτό και μόνον δίνει το μήνυμα για το πόσο οι σκέψεις γίνονται νοήματα ή γίνονται δεσμεύσεις σ’ ένα πεδίο όπου τα πράγματα εμπλέκουν και εμπλέκονται. Μην ασχολείσαι όταν γνωρίζεις… Και πάντα το γνωρίζεις από πού προέρχονται και ποια είναι η πηγή.

Η σκέψη είναι ένα όργανο και δεν είναι όργανο της λήψης. Είναι γιατί έχεις αντίληψη και η αντί-ληψη δηλώνει ύπαρξη των αντιθέσεων.
Η επεξεργασία της λήψης γίνεται πάλι με τη διαδικασία της σκέψης αλλά και αυτό ακόμα δηλώνει ότι είναι συνθήκη του επιπέδου.
Όμως, αυτό το επίπεδο χρειάζεται αλλαγή. Χρειάζεται να δοθεί μάχη συνεργασίας και γεφύρωσης της λήψης με την αντίληψη. Η ανάλυση και η σύνθεση είναι συνθήκη, δεν είναι αυτοσκοπός, είναι λειτουργία, δεν είναι χειραγώγηση.
Μη σκέφτεσαι τη σκέψη, μην αναλύεις τη σκέψη αλλά δέξου το περιεχόμενό της σαν πυξίδα, για να διαπιστώσεις την πηγή της.
Η διαπίστωση, όμως, είναι και αυτή αποτέλεσμα της πηγής που εκπέμπει. Eίναι αποτέλεσμα της σωστής κρίσης και σωστή κρίση έχουμε όταν είμαστε πάνω από τη σκέψη, όταν τη δεχόμαστε σα λειτουργία και όχι σα δυνάστη.
Λειτουργία είναι όταν εκφράζεται το ον.
Δέσμευση είναι όταν εκφράζεται το εγώ.
Ο συντονιστής είσαι εσύ. Εκεί υπάρχει ό,τι ονομάζεται φώτιση.
Όταν στοχάζεσαι αφήνεσαι χωρίς σκέψη, βιώνεις.  Και ο λογισμός είναι η επεξεργασία του λόγου σου. Άραγε βιώνεις ή επεξεργάζεσαι το περιεχόμενο της σκέψης σου; Γιατί όμως ο νους γεννάει σκέψεις; Μήπως τις λαμβάνει ή μήπως ο νους αντιλαμβάνεται;
Οι νέες ερμηνείες δημιουργούν με τη σειρά τους κανάλια επικοινωνίας. Το περιεχόμενό του είναι λήψη και αντίληψη.  Τι θα κινητοποιηθεί; Αυτό εξαρτάται πάντα από την πηγή που εσωτερικά, μέσα από τη λήψη αντιλαμβάνεσαι και αξιοποιείς. 
Όλα γίνονται κατά  χάρη και γίνονται γιατί ο Θεός το θέλει και γιατί ο νους σου έχει καρδιά και η καρδιά απευθύνεται και κινητοποιεί την Καρδιά που λέγεται Αγάπη, δηλαδή Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου